НОВИНИ

Україна різко збільшила експорт яблук

08.01.2019 12:57

За оцінками експертів, вперше місячний обсяг експорту яблука перевищив 8 тис. Тонн, збільшившись по відношенню до листопада 2017 року більш ніж в півтора рази – на 55%. У порівнянні ж з жовтнем 2018 року експорт яблук з України виріс в 2,8 рази. Про це повідомляє EastFruit.

«Україна вперше в історії експортувала за місяць більше 8 тис. Тонн яблука, якщо не брати до уваги лише українське яблуко. І хоча як і раніше значний обсяг експорту яблука з України, близько 51%, призначається для реекспорту до Росії, про що свідчать поставки в Білорусь і Молдову, зростання експорту по інших напрямках вражає », – вважає керівник Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Федір Рибалко . «Позитивним моментом є збільшення відвантажень українського яблука в країни Євросоюзу, Близького Сходу і Південно-Східної Азії. За нашими оцінками, близько чверті всього яблука пішло в країни ЄС, правда половина з нього – це органічне яблуко для переробки на сік, пюре і яблучний концентрат. Крім того, вже близько 12% яблука експортується в країни Близького Сходу, а якщо не враховувати промислове яблуко, то частка Близького Сходу в експорті українського яблука вже становить 14% », – продовжує керівник УПОА.

Лідером серед країн ЄС за обсягом імпорту українського яблука для свіжого ринку стала Болгарія, на яку припала майже половина всіх експортних відвантажень свіжого яблука з України в Євросоюз. Другим найбільшим імпортером стала Швеція з часткою близько 27% всього яблука для свіжого ринку, експортованого Україною в ЄС.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: