НОВИНИ

Україна почала експортувати органічну лохину в ОАЄ

14.07.2020 09:32
FdCa7Cu8AfyLUV2uYgNkASayDCmlw93Z1PrwZdc1 (1)

Перша тестова партія органічної ягоди від кооперативу Big Berry Coop успішно доставлена до ОАЕ, в місто Дубай. Про це повідомляє Agri-gator, пише agronews.ua.

“Перша експортна відправка лохини пройшла успішно. Перший експорт в цьому році – і вже в Дубай. І так, під торговою маркою нашого кооперативу” – розповів учасник Big Berry Coop, та власник BigBlue Organic Blueberry Farm Олег Науменко.

Кооператив українських виробників органічної та конвенційної ягоди Big Berry Coop був створений у цьому році. Члени першого лохинового кооперативу – три вітчизняних виробника: BigBlue Organic Blueberry Farm, ФГ «Грасс Авеню» та СВК «Оболонія».

Слід також зазначити, що починаючи з 2019 року, українські виробники лохини стали здійснювати більше відвантажень ягоди в напрямку ОАЕ та Сінгапуру, з огляду на перспективність даного напрямку.

“Цей рік (2019, – прим.ред.) дозволив багатьом побачити, що українські ягоди можуть, навіть з урахуванням вартості і проблем поставки авіатранспортом, конкурувати за ціною і якістю на таких вимогливих ринках, як Емірати і Сінгапур – наприклад в серпні в Сінгапурі Україна була п’ятим найбільшим постачальником лохини, поступаючись тільки США , Канаді, Перу і ПАР », – зазначав Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Про перспективність ринку ОАЕ для української лохини заявляє і Євген Харлан з компанії «Нікдарія» (бренд iBerry). Наприкінці минулого року, компанія уклала угоду на експорт фіксованих обсягів лохини протягом всього наступного сезону в ОАЕ з одним з найбільших імпортерів цієї країни Farzana Trading.

Щоб гарантувати виконання даного контракту, «Нікдарія» також уклала і ексклюзивний договір з Міжнародними авіалініями України (МАУ) з гарантією блоку вантажних місць на рейсах до Дубая, що зробило iBerry своєрідним монополістом авіапоставок.

Слід також зазначити, що в більшій мірі експорт лохини в Сінгапур і ОАЕ став можливий завдяки успішним торговим місіям Української плодоовочевої асоціації (УПОА) спільно з ФАО, ЄБРР і EU4Business, які були організовані в 2017-18 роках.

Нагадаємо, в Україні почали вирощувати новий вид овоча.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: