ВАЖЛИВО

Угорщина може запровадить заборону на імпорт 24 товарів з України: перелік

31.08.2023 13:15
zaboronu-eksportu-cherez-zahidni-kordoni

Якщо ЄС не продовжить заборону на імпорт українського зерна, то Угорщина самостійно закриє кордон для агропродукції з України. Про це розповів міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь, повідомляє Latifundist, пише agronews.ua.

Він додав, що «з метою захисту внутрішнього ринку» Угорщина може запровадить заборону на всі 24 попередні продукти.

«Епідемія коронавірусу, посуха, війна в сусідніх країнах та її наслідки, енергетична криза, спричинена хибними санкціями Брюсселя, зростання цін і той факт, що дешева українська сільськогосподарська продукція безмитно ринула на європейський ринок, – усе це створює труднощі для виробників», — заявив Іштван Надь.

Щодо заборонених товарів, то з 18.04.2023 до 01.07.2023 Угорщина заборонила імпорт з України: м’яса великої рогатої худоби, свинини, баранини, м’яса птиці і субпродукти, пташине яйце, натуральний мед, заморожені овочі, пшеницю і змішаний посів, жито, ячмінь, кукурудзу, гречку, пшоно, просо, насіння канарейкової трави, інші злакові, пшеничне борошно чи змішане борошно, зернове борошно, зернові зародки, ріпак чи ріпакову олію, соняшникове насіння, олію, також тростинний і буряковий цукор, хліб, випічку.



Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: