НОВИНИ

У Вадима Новинського заарештували прихованих активів на 10 млрд грн

06.05.2023 17:31
bcfde5ef-242cd7e4c417f864802bb636564f7172

Правоохоронці заарештували 10,5 млрд грн прихованих активів олігарха Вадима Новинського, що знаходиться під санкціями. Про це повідомили в Службі безпеки України, пише agronews.ua.

«За матеріалами Служби безпеки заарештовано нові активи проросійського олігарха Вадима Новинського, причетного до сприяння країні-агресору. Встановлено, що, щоб уникнути санкцій РНБО, Новинський перереєстрував власні активи на кількох підконтрольних іноземних громадян в офшорних юрисдикціях. Для реалізації угоди він залучив афілійованих приватних нотаріусів та державних реєстраторів», — повідомили в СБУ.

Правоохоронці зазначили, що до переліку заблокованих активів увійшло 230 об’єктів нерухомості. Ними Вадим Новинський володіє, використовуючи офшорний трастовий фонд.

Серед арештованого майна опинився елітний готельний комплекс, що знаходиться у центрі Києва, приміщення агрохолдингу, морський порт Очаків, а також торгові центри, розміщенні у різних областях України. Слід зазначити, що раніше правоохоронці заарештували майно Вадима Новинського на 3,5 млрд грн.

Слідчі Служби безпеки продовжують розслідування за статтею 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: