НОВИНИ

У світі прогнозують профіцит балансу цукру

16.05.2024 14:15
11

За оцінками міжнародних аналітиків Datagro та Louis Dreyfus, прогнозоване збільшення виробництва цукру в сезоні 2024/25 МР може стати однією з причин профіциту світового балансу цукру в новому сезоні. Про це повідомляє Укрцукор, пише agronews.ua.

За оцінкою компаній очікуваний обсяг виробництва цукру в Таїланді в сезоні 2024/25 оцінюється в 10,5 млн т, що на 20% більше за рівень попереднього сезону. На збільшення світового обсягу виробництва також вплинуть очікуване зростання виробництва у Бразилії (+1,3%) та ЄС (+5%).

Аналітики пояснюють збільшення світового обсягу виробництва цукру за рахунок збільшення площ вирощування цукрової тростини внаслідок скорочення зернових у Бразилії та в Таїланді через скорочення площ під маніокою.

Прогнозований аналітиками профіцит світового балансу цукру в сезоні 2024/25 МР від 0,8 до 1,6 млн т може бути переглянутий ближче до літа. Причиною може стати вплив несприятливих погодних умов (низький рівень вологості ґрунту у Бразилії) на врожайність цукрової тростини під час її збирання у Бразилії у 2024/25 МР.

Реалізація держпрограми щодо збільшення виробництва біоетанолу в Індії, а також зростання цін на біопаливо в Бразилії будуть стримуючими умовами зростання профіциту світового балансу цукру. Погодні умови залишаться ключовим фактором на шляху формування світового балансу цукру та динаміки світових цін на цукор у новому сезоні.



Перегляди: 63
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: