НОВИНИ

У супермаркетах зникнуть деякі категорії товарів: перелік

31.12.2022 09:18
robotu-z-deficitom-elektriki

Мережі супермаркетів працюють над забезпеченням усіх магазинів альтернативним електричним живленням, і не скрізь це будуть потужні генератори. В магазинах доведеться відмовитись від деяких категорій товарів, зберігання яких потребує найбільшої кількості електроенергії. Про це розповів директор юридичного департаменту мультиформатної мережі Novus Максим Бугаєв у ході онлайн-події «Як підтримати бізнес під час відключень електроенергії?», організованої Центром економічних стратегій, пише agronews.ua.

«Ще влітку на мережу супермаркетів Novus у 100 магазинів в наявності було 5 генераторів, які використовували під час будівництва чи відключення електроенергії. На сьогодні бизько 30% магазинів забезпечені генераторами на постійній основі. Ще близько 15% — уже в дорозі. 

Побутові генератори більш розповсюджені. Ті, які потрібні нам, на 300-400 кВт, досить важко знайти. Споживання палива у нього близько 100 л/год, і постійно потрібно мати запас палива», — зазначив Максим Бугаєв. 

Він додав, що вже витратили 1,8 млн євро на придбання генераторів за останні 3 місяці. 

Також потрібно враховувати, що тариф за кіловат електроенергії роботи магазину на генераторі в 4-5 разів більший, ніж за підключення до загальної електромережі. 

«Мало придбати генератор, його потрібно ще встановити, налаштувати та обслуговувати. З цим виникає теж велика проблема через брак спеціалістів», — розповів представник Novus. 



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: