НОВИНИ

У Німеччині спалах АЧС, Україна заборонила імпорт

21.09.2020 13:02
pig_AdobeStock_2747487-1024x683-1024x683

У вівторок, 15 вересня 2020 року, у Німеччині було виявлено п’ять нових випадків африканської чуми свиней. Про це повідомляє “ПроАгро Груп”, пише agronews.ua.

Регіональна влада східної землі Бранденбург повідомила, що аналізи зразків туш чотирьох диких свиней та одного живого кабана підтвердили наявність АЧС.

Усі п’ять тварин були знайдені в Нойзеллі, недалеко від кордону між Німеччиною та Польщею, менш ніж через тиждень після того, як неподалік було підтверджено перший випадок АЧС у країні.

Поява африканської чуми свиней – ще один удар для галузі свинини у Німеччині, яка вже постраждала через низку спалахів коронавірусу на бійнях, що призвело до тимчасових зупинок виробництва. Уряд країни висловив занепокоєння щодо тривалого економічного впливу на національну м’ясну промисловість.

Тим часом, за повідомленням Держпродспоживслужби, від 10 вересня 2020 року запроваджено обмеження на ввезення в Україну з Німеччини сприйнятливих до африканської чуми свиней (АЧС) тварин, генетичного матеріалу та продуктів від них за винятком продуктів, що пройшли необхідну обробку, відповідно до вимог українського законодавства.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: