НОВИНИ

У Нідерландах виготовлятимуть біопластик з цукру

13.08.2020 11:02
6-46442

Нідерландська біохімічна компанія Avantium у співпраці з виробниками напоїв запускає новаторський проект із виробництва біопластику з рослинного цукру. Про це повідомляє ukrsugar, пише agronews.ua

Зазначається, що рослинний пластик буде виготовлятися не з викопного палива, а цукру, що витягується з пшениці, буряка і кукурудзи. Новий матеріал буде досить міцним і пластичним, щоб утримувати напої, але при цьому буде розкладатися за рік при використанні компостера і протягом декількох років, якщо його залишити в природних вуличних умовах.

«Новий проект вже підтримали такі великі компанії, як Carlsberg, Coca-Cola і Danone, які хочуть продавати свою продукцію в пляшках з біопластику, знижуючи збиток, що наноситься екології використанням пластмаси і викопного палива», — йдеться у маті ралі.

У компанії Avantium повідомили, що до кінця року планують залучити великі інвестиції в свій завод. Спочатку він буде виробляти 5 тис. т біопластику щорічно, після чого в міру зростання попиту обсяги будуть зростати.

Очікується, що продукція в упаковці з рослинного пластику з’явиться на полицях супермаркетів до 2023 р.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: