НОВИНИ

На Херсонщині у нацпарку зимує до 150 тис лебедів

25.01.2021 16:40
animals_13331

На Херсонщині у нацпарку “Джарилгацький” зимує до 150 тисяч лебедів. До пів тисячі лебедів одночасно можна побачити на західному пляжі у Скадовську за 30 метрів від берега. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua.

“Лебеді зимують на узбережжі водно – болотних угідь. Каркінітсько – Джарилгацька затока. У нас їх дуже багато і, якщо брати усі водно – болотні угіддя, то це приблизно 2% усієї популяції, до 150 тисяч голів”, – розказав Владислав Чеботарьов.

На березі гуляє жінка з дитиною. Вони намагаються погодувати птахів. Розповідають, подивитися на лебедів приїхали з Херсона.

“Взимку ми вперше у Скадовську. Тут живе моя подруга, вона мені багато розповідала про лебедів. Онучка дуже зацікавилася і просила поїхати. От ми і приїхали. Лебедів, дійсно, багато, але вони далеко і погодувати ми їх не можемо. Та ми не засмучуємося, погодуємо чайок, їх тут теж багато”, – говорить Ксенія Руіс-Бикова.

Дитина теж ділиться враженнями, говорить, що лебеді їй сподобались.

Фахівець національного парку “Джарилгацький” розказав, що лебедів тут кілька видів, серед них лебеді – кликуни та лебеді – шипуни. На морі вони харчуються водною рослинністю. Та додає, крига на морі може стати полоном для птахів. І якщо так трапляється, то їм на допомогу приходять люди.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: