АГРОРЕГІОНИ

У Миколаївській області вирішили розміновувати порти

04.06.2023 17:28
46_big

У Миколаївській області хочуть розмінувати порти, а також акваторію, щоб відновити судноплавство, оскільки інфраструктура сильно постраждала від атак російських окупантів. Про це повідомили в Адміністрації морських портів, пише agronews.ua.

«Особливу увагу треба приділити відбудові. Але першочерговим завданням є розмінування територій та акваторій портів та відновлення можливостей безпечного судноплавства», – зазначив керівник адміністрації Юрій Литвин.

В обласній військовій адміністрації поділилися планами з відновлення. Вони включають залучення інвестицій в морську галузь, реконструкцію під’їзних колій та причалів. Відомо, що зараз російські окупанти регулярно обстрілюють Дніпро-Бузький лиман. На думку аналітиків, такі дії росіян спрямовані на недопущення включення порту Миколаїва в зернову угоду.

Слід зазначити, що Миколаївський морський торговельний порт — це підприємство морського транспорту, що входить до трійки найбільших портів України. Миколаївський морський торговельний порт спеціалізується на наданні послуг, пов’язаних з перевалкою різних видів вантажів в експортному, імпортному, транзитному напрямках та в каботажі. У 2020 році він прийняв 30,07 млн т вантажів.


Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: