НОВИНИ

У Мінекономрозвитку обговорили законодавчі ініціативи щодо бджільництва

02.02.2021 09:45
30e2352-bdzola2-1

Відбулася зустріч робочої групи з питань розвитку бджільництва за участю заступників міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького та Сергія Глущенка, керівників структурних підрозділів Мінекономіки, Держпродспоживслужби та інших членів робочої групи. Про це повідомляє gro.me.gov.ua, пише agronews.ua.

Одним із важливих питань, над яким має сфокусуватися робоча група протягом лютого-березня, це фіналізація роботи над законопроєктом «Про бджільництво». Згідно з планом роботи Уряду ми маємо внести цей документ на розгляд Верховної Ради України до 1 червня.

Також наступного тижня ми розпочинаємо інформаційну кампанію щодо посилення взаємодії фермерів, пасічників, Держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування щодо попередження отруєння бджіл», — зазначив Тарас Висоцький.

Присутні обговорили стан підготовки проєкту наказу Мінекономіки «Про деякі питання у сфері бджільництва», його зміни під час узгодження з центральними органами виконавчої влади. Також учасників поінформували про останні напрацювання Мінекономіки по законопроєктах в галузі бджільництва, зокрема у сфері захисту рослин.

Крім того, обговорили діючі норми гігієнічних вимог до потужностей, на яких здійснюється виробництво та/або обіг продуктів бджільництва, і нормативно-правовими актами, що регламентують дане питання. Зокрема, було вирішено розпочати роботу над удосконаленням цих документів.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: