НОВИНИ

У грудні відбудеться приватизація 2 комбінатів хлібопродуктів

30.11.2023 11:07
an_post_29_11_23

Перші комбінати хлібопродуктів на онлайн аукціони виставили ще у 2021 році. Через повномасштабну війну в Україні процес приватизації КХП дещо уповільнився. Проте нині на е-аукціони виставили відразу 2 об’єкти: у Івано-Франківську та у Кропивницькому. Тож агровиробники та трейдери мають можливість розширити мережу елеваторів.

19 грудня відбудуться торги із приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів». Підприємство розташоване на околиці Івано-Франківська у с. Микитинці. Потужності одночасного зберігання елеватора – 79 тис. т. пшениці. Трьохсортний помел зерна – 150 т. за добу, а односортний помел жита – 35 т. за добу. На підприємстві наявний також завод з виготовлення комбікормів.

На балансі ЄМК 58 об’єктів нерухомості та інфраструктури. Зокрема, виробничі, адміністративні та складські будівлі. Їхня загальна площа – понад 46,7 тис. кв. м. Окрім того, зареєстровані 2 земельні ділянки у 12 га та 14 одиниць транспортних засобів і спецтехніки.

Стартова вартість приватизації на аукціоні – від 52,7 млн грн.

Другий аукціон – із приватизації ЄМК ДП «Кіровоградський комбінат хлібопродуктів № 2» – відбудеться 21 грудня зі стартовою вартістю у 18,67 млн грн. Виробничі потужності підприємства знаходяться за двома адресами: на проспекті Інженерів, 2 у м. Кропивницький та у селищі Шостаківка Кропивницького району. Загальна площа будівель та споруд – 108,87 тис. кв. м., земельні ділянки – 19 га. Окрім того на балансі підприємства – транспортні засоби, обладнання, інструменти тощо.

Лоти цікаві та перспективні. Тож привабливі для багатьох інвесторів. Майданчик Української універсальної біржі запрошує усіх бажаючих до аукціонів. Ви не лише отримаєте кваліфіковані консультації із усіх питань підготовки, а й матимете повний супровід менеджерів у роботі.



Перегляди: 168
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: