АГРОБУХГАЛТЕРІЯ

У Держгеокадастрі розповіли, коли проіндексують НГО землі

06.01.2023 13:17
pole

Державна служба геодезії, картографії та кадастру розрахує коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки (НГО) земель після отримання офіційної інформації від Держстату про індекс споживчих цін за 2022 р. Про це говориться у повідомленні відомства, пише agronews.ua.

«Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику в сфері земельних відносин, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації не пізніше 15 січня поточного року забезпечують інформування центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, і власників землі та землекористувачів про щорічну індексацію нормативної грошової оцінки земель», — говориться у повідомленні.

Відомство звернулось до землевласників та землекористувачів із проханням здійснення замовлення витягів із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок лише після офіційного інформування Держгеокадастром про розрахований коефіцієнт індексації.

«Витяги з технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які будуть сформовані в період з 1 січня 2023 р. до дати офіційного інформування Держгеокадастром про коефіцієнт індексації, не враховуватимуть коефіцієнтів індексації за 2022 р. і, відповідно, значення нормативної грошової оцінки земельних ділянок будуть неактуальними у 2023 р.», — пояснюють у Держгеокадастрі.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: