НОВИНИ

У Чехії зростає кількість хворих на коронавірус українських заробітчан

20.07.2020 10:32
https://agronews.ua/

На півдні Чехії почастішали випадки COVID-19 серед українських сезонних робітників. У місцевій санепідемстанції називають українських працівників “джерелом ризику” через їхні поїздки додому до рідних. Про це заявила директор регіональної санепідемстанції Кветослава Котрбова. Про це повідомляє korrespondent, пише agronews.ua.

“Епідеміологи Південночеського краю зареєстрували за останні дні збільшення кількості українських робітників з діагнозом COVID-19”, – сказано в повідомленні.

Зокрема, з 9 по 18 липня в регіоні коронавірус виявили у 10 осіб, з яких шестеро – громадяни України.

“Ми однозначно бачимо, що українці як зарубіжні працівники є джерелом ризику для Південної Чехії. Вони працюють у нас, але їздять до родичів додому, або коли тут не було роботи, поїхали на батьківщину, а потім повернулися і виявилися позитивними на коронавірус”, – сказала Котрбова.

Представниця санепідемстанції нагадала роботодавцям про обов’язки з 20 липня вимагати у працівників, які приїжджають з певних країн ЄС і третіх країн, довідку про негативний тест на COVID-19, зроблену не пізніше, ніж за чотири дні.

Нагадаємо, що 24 травня влада Чехії відновила видачу робочих віз українцям.

“Чеській системі охорони здоров’я і сільського господарства не вистачає сезонних працівників”, – вважає глава МЗС Чехії.

Проте тоді ж Чехія відновила вимоги до іноземців для в’їзду в країну. Довідка про відсутність коронавірусу повинна бути зроблена не більш ніж за 4 дні до поїздки в країну.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: