НОВИНИ

Ціни на цибулю знижаються

04.01.2019 14:56

Не дивлячись на стримування продажів фермерами, українська цибуля наприкінці минулого року подешевшала на 4%. Грудень 2018 року не виправдав очікувань українських виробників цибулі, які сподівалися на зростання цін на свою продукцію і вели позицію стримування продажів. Про це повідомляє  EastFruit.

У результаті, на ринку присутня переважно продукція з Центральної Азії, яка поставлялася, в основному, через Казахстан. Українську ж цибулю хорошої якості виробники прагнули притримувати до кращих часів.

В результаті такої політики в кінці грудня минулого року українські фермери могли отримати за цибулю в середньому на 4% менше, ніж в кінці листопада. При цьому ціни на цибулю продовжували знижуватися всю другу половину місяця.

У сусідній Польщі ціни на цибулю почали рости на початку грудня, однак потім опустилися до того ж рівня, на якому були в кінці листопада. В кінці грудня ціна на цибулю в Польщі стабілізувалася.

У Центральній Азії постачальники намагалися підняти ціни на цибулю, але закінчилося це різким падінням цін у другій половині грудня. Зокрема таджицька цибуля подешевшала за місяць на 10,5%. Аналогічні тенденції спостерігалися в цінах на цибулю в Узбекистані і Казахстані.

У Грузії ціни на цибулю зросли за місяць найістотніше – відразу на 30%. Це пов’язано зі зниженням поставок недоброї цибулі з Азербайджану.

Аналітики зауважують, що, як і раніше, Польща і Україна утримують лідерство в рівні регіональних цін на цибулю – тут фермери продають по 42 і 40 центів США відповідно. Ціни в Молдові досягають 35 центів, а в Грузії – 31 цента США за кг. У Таджикистані можна купити найдешевшу цибулю – тут за неї просять всього 9 центів США за кг.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: