НОВИНИ

Ціна на індійський чай зросла до рекордного рівня

28.07.2020 07:32
1-0

Після скорочення виробництва ціни на індійський чай підскочили до рекордного рівня – 3,11 $ / кг. Це сталося через інтенсивні повені та карантинні обмеження, викликані пандемією коронавирусу. Про це повідомляє Reuters, пише agronews.ua.

Підвищення цін може підтримати індійську чайну індустрію, яка боролася зі зростаючими витратами виробництва. Також це може обмежити експорт Нью-Делі і збільшити поставки від конкурентів, таких як Кенія і Шрі-Ланка.

Повені пошкодили чайні плантації в північно-східному штаті Ассам. На частку цього регіону доводиться понад половина виробництва всього чаю в Індії. Раніше тут вже відбулося скорочення виробництва, викликане карантинними обмеженнями.

«Очікується, що 10% -ва втрата врожаю буде компенсована зростанням цін на 12% після восьми років стагнації цін. Однак в наступному році ціни можуть знизитися на тлі ймовірних повідомлень про підвищення виробництва», – сказав голова Ради чаю в Індії Прабхат Безборуа.

Втрати виробництва вже підняли щотижневі аукціонні ціни до рекордних 232,60 рупій ($ 3,11) за кілограм, що на 57% більше, ніж рік тому.

За словами секретаря Асоціації трейдерів Калькутти Калян Сундар це можна порівняти із середньорічною зміною цін на рівні від 1% до 3% в останні роки.

Втрачений урожай навряд чи буде відновлений, так як багато чайних плантацій залишаються затопленими, а урожай другого збору вищого сорту, який зазвичай приносить більш високий прибуток, був пошкоджений.

«Вартість виробництва значно зросла за останні кілька років. Багато виробників чаю можуть не вижити, якщо ціни залишаться на нинішньому рівні», – сказала секретар Індійської чайної асоціації Суджа Патра.

Нагадаємо, виробництво меду в Україні буде рентабельним за рахунок вищих цін.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: