НОВИНИ

Темпи експорту зерновим коридором вкотре сповільнились

24.02.2023 11:17
posco

Українські експортери за 29-й тиждень роботи зернового коридору (13-19 лютого) через морські порти Одеської області відправили 760,2 тис. т агропромислової продукції, що на 33% менше відвантажень цим каналом тиждень тому. Про це говориться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», пише agronews.ua.

Зазначається, що кількість кораблів, що були завантажені за цей тиждень, складала 22 одиниці, що на 4 судна менше, ніж показник попереднього тижня.

«Гальмування роботи зернового коридору російською стороною продовжується, що не дозволяє цьому каналу експорту працювати повноцінно та утворює черги з суден. Однак уже на порядку денному стоїть питання продовження його роботи. Перемовини з цього приводу розпочнуться орієнтовно через тиждень», — додали аналітики. 

Найбільші обсяги експорту протягом 29-го тижня роботи зернового коридору становили:

  • кукурудза — 52% експорту за цей період;
  • пшениця — 25%;
  • макуха соняшникова — 9%.

Українська продукція попрямувала до країн Азії (Китай, Туреччина, Бангладеш та інші), Європи (Нідерланди, Велика Британія, Іспанія та інші) та Африки (Єгипет, Туніс, Кенія та інші).  

Всього з початку роботи зернового коридору з 1 серпня 2022 року по 19 лютого 2023 року вдалося експортувати 21,8 млн т продукції АПК нашим іноземним партнерам.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: