АНАЛІТИКА

Свинина живою вагою подорожчала

06.04.2024 07:02
076fe58999ce27b42437ac01cec0ba7e_M

На початку квітня ціни на свинину живою масою зміцнилися. Про це свідчать підсумки моніторингу цін Асоціації «Свинарі України», пише  agronews.ua.

За підсумками останніх торгів березня ціни на свиней забійних кондицій підвищилися на 2-3 грн/кг: більшість товарних партій цього тижня переважно закуповували по 58-60 грн/кг. 

Поточного тижня середньозважена ціна зупинилася на рівні 58,2 грн/кг, підвищившись на 5% проти попереднього тижня.

Для багатьох заготівельників позитивне коливання цін на живець стало несподіванкою, адже напередодні більшість із них були налаштовані на їх стабілізацію.

«Проте вже у ході перемовин настрої змінилися, а активність заготівельників посилилася на тлі відносної сталості пропозиції кондиційної свинини. Хоча окремі переробники ще не відчули пожвавлення торгівлі і подекуди відзначали наявність перехідних залишків продукції, інші натомість констатували незначне пожвавлення реалізації через потепління та святкування Великодня за західним обрядом», — розповіли в АСУ.

Представники м’ясопереробки переважно стримані у своїх прогнозах, утім ті, хто ділиться ними, очікують подальшого зміцнення цін.



Перегляди: 12641
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: