НОВИНИ

Свиноферма з Житомирщини не зможе відновитись: причини

02.05.2023 13:19
latifundistcomagrospring2019svinoferma1571-102583

У ТОВ «АПК Дубовий гай» у квітні 2022 р. було знищено приміщення, де утримувалось поголів’я свиней, також пошкоджене приміщення для зберігання зерна. Це було одне із найбільших підприємств м’ясної галузі. Про це розповів член Президії Ради у Федерації роботодавців України Олександр Соколовський, пише agronews.ua.

Проте через рік після обстрілів господарство почало відновлюватись. 

Водночас інвестиційний проєкт з відновлення під загрозою зупинки.

«Довести до кінця відновлення буде проблемою, оскільки інвестиційні гроші були вилучені силовиками із сейфа засновника господарства Дмитра Олійника під час обшуку», — зазначив Олександр Соколовський.

За його словами, інвестиційний проєкт відновлення передбачав завершення будівництва двох корпусів, закупівлю поголів’я, кормів та ветпрепаратів. Заморозити його неможливо, оскільки загинуть тварини, але не від ракет, а голоду.

Олександр Соколовський розповів про «замовний наїзд силовиків». Так, син Дмитра Олійника Ігор, разом з групою українських інвесторів купили корпоративні права компанії, яка має спецдозвіл на видобуток газу на Майницькому газовому родовищі на Львівщині.

В процесі розробки родовища було з’ясовано, що очікуваних запасів газу немає.
Однак попередні власники вирішили скористатись формальним порушенням процедури визначення геологічного результату, щоб повернути свою частку в компанії через господарський спір. Ціна питання 1,8 млн доларів.

Щоб «пришвидшити розв’язання питання» 5 квітня 2023 р. попередні власники написали заяву до Національної поліції. 

«Буквально одразу порушується кримінальне провадження. І вже 12 квітня Головне слідче управління Нацполіції сформувало групу слідчих у складі 23 осіб! Через 2 дні офіс Генпрокуратури призначає 8 прокурорів для участі у цій кримінальній (вже) справі! І ось уже 25 квітня по шести локаціях (включно з квартирою 76-річної мами одного з інвесторів) проходять обшуки в яких задіяно близько 100 озброєних людей», — написав Олександр Соколовський.

Саме у ході отакого обшуку і були незаконно вилучені кошти, що належить батькові Івана Олійника (інвестора, який проходить по справі як свідок) — Дмитру Олійнику, який там проживає. Ці гроші призначалися на проєкт відновлення його зруйнованої свиноферми на Житомирщині. Причому в ухвалі на обшук було перераховано, які документи є предметом пошуку, але нічого не було сказано про пошук та вилучення грошей.

Наразі триває слідство щодо цієї історії.



Перегляди: 21
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: