НОВИНИ

Світу загрожує дефіцит апельсинового соку

18.07.2023 16:11
apelsinoviy-sik-korisni-vlastivosti-i-protipokazannya-0

Світу загрожує дефіцит апельсинового соку. Німецькі виробник б’ють на сполох: такої складної ситуації не було протягом 50 років. Про це повідомляє  OBOZREVATEL, пише agronews.ua.

Про це з посиланням на керуючого директора Асоціації виробників фруктових соків Німеччини Клауса Хайтлінгера повідомляє видання Faz. “Ми перебуваємо в найскладнішій ситуації за більш як 50 років”, – попередив він.

Гостра нестача концентрату зробить сік значно дорожчим. У Бразилії – найбільшому у світі виробнику концентрату апельсинового соку та з 90-відсотковою часткою ринку – низькі врожаї призвели до різкого скорочення запасів останніми роками.

У США урагани та поширення хвороби позеленіння цитрусових одночасно викликали різке падіння обсягів урожаю. За даними асоціацій, урожайність в Іспанії та Мексиці також була нижчою за середню через погодні умови.

“У зв’язку з неврожаєм у США та історично низькими запасами в Бразилії склалася унікальна ринкова ситуація, внаслідок якої доступність концентрату апельсинового соку зараз дуже обмежена”, – сказав Хайтлінгер.

З початку року ціна на заморожений концентрат апельсинового соку зросла на третину з 2,02 долара за фунт до 2,73 долара. Ціна досягла свого піку цього року майже на рівні 2,94 долара наприкінці травня.



Перегляди: 33
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: