НОВИНИ

Світові стартапи активно використовують водорості у своїх розробках

22.05.2024 18:08
7

З розвитком інновацій та розширенням можливостей сучасних виробничих підприємств водорості отримали потенціал замінити тваринні білки та навіть матеріали на основі викопного палива. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Різноманітна група фотосинтезувальних організмів стала основою для виготовлення барвників, харчових добавок, добавок омега-3, рослинної риби та м’яса, крабів, котлет, фрикадельок та навіть біопластику.

Німецький стартап Koralo, що базується в Південній Кореї, розробив із мікроводоростей та грибного міцелію альтернативне рибне філе за допомогою ферментації, а нещодавно – навіть пиво та ікру.

Додавання мікроводоростей у рецептуру кінцевого продукту імітує раціон риби, а тому забезпечує океанський смак рослинного аналога, стверджує розробник.

Канадська компанія Smallfood за допомогою ферментації біомаси дрібних водоростей розробила шматки текстурованого протеїну, схожі смаком на морепродукти. З них роблять фарш, фрикадельки, начинку для пельменів і навіть котлети для гамбургерів.

Поживний профіль такої їжі навіть кращий за морепродукти та має амінокислотний склад, подібний до яловичини.

Компанія Triton Algae Innovations із Сан-Дієго також виготовляє білкові інгредієнти з високопоживного штаму водоростей. Їх сировиною стали Chlamydomonas reinhardtii. 

Triton отримує із водоростей інгредієнти, багаті протеїном, омега-оліями й вітамінами та продукти з унікальними гелеутворювальними та піноутворюючими властивостями для виробництва молочних і яєчних альтернатив чи м’яса рослинного походження. 

WTH Foods, харчовий технологічний стартап з Філіппін, запустив лінію чистих морепродуктів — крабових котлет і рослинного тунця. У їх складі – мікроводорості та олія.

А Студія Nea, експерт з дизайну інтер’єрів та архітектури з Нью-Йорка, навіть створила нову колекцію бра та люстр із водоростей.



Перегляди: 33
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: