НОВИНИ

Світові компанії створюють інноваційні рецепти фуа-гра

22.03.2024 18:17
3

Фуа-гра є суперечливим і розкішним кулінарним виробом, виготовленим із печінки гусей або качок, які піддавалися надмірному вигодовуванню шляхом введення зонда безпосередньо у стравохід птаха. Цей процес призводить до значного збільшення печінки, та робить її неймовірно жирною. Саме така печінка високо цінується гурманами як делікатес. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Етичні проблеми отримання фуа-гра породжують пошук все нових, більш милосердних способів виробництва танучого у роті продукту. Схоже, додати рослинний варіант делікатесу у своє портфоліо стало справжнім трендом навіть серед найбільших виробників їжі.

У 2024-2034 рр. виробництво замінників фуа-гра зростатиме на 5,8% щороку.

Каліфорнійська компанія The Better Meat розробила фуа-гра на основі міцелію, яка виявилася популярною в елітних ресторанах. Інша компанія Prime Roots застосувала подібний підхід до своєї фуа-гри, але за основу рецептури взяла цвілеві гриби коджі.

У Європі рослинний бренд Nestlé Garden Gourmet у грудні запропонував веганський Voie Gras з оновленою рецептурою. Виготовлений із сої та пасти місо продукт став популярним ще після сезонного запуску у 2022 році. 

Іспанська компанія Hello Plant Foods також повідомила про успіх продажів веганської версії фуа-гра, реалізувавши під час святкового сезону понад 100 тис. одиниць свого продукту. Завоювати споживачів – і м’ясоїдів, і вегетаріанців – допомогла і ціна продукту, вдвічі нижча за оригінальний делікатес.



Перегляди: 13
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: