НОВИНИ

Світове виробництво вина скоротиться до рекордно низьких показників

07.11.2021 09:10
1-4

Світове виробництво вина впаде до одного з найнижчих показників за всю історію через сувору погоду, котра пошкодила виноградники в основних виноробних регіонах Європи. Про це заявили в Міжнародній організації виноградарства і виноробства (OIV), Повідомляє unian, пише agronews.ua.

Зокрема, погодні умови “значно вплинули” на виробництво вина в Італії, Іспанії та Франції, що призвело до “надзвичайно низьких” обсягів випуску, зазначили в OIV.

Так, згідно з даними з 28 країн, які становлять 85% світового виробництва в 2020 році, OIV оцінила світове виробництво в 2021 році на рівні 247,1-253,5 мільйони гектолітрів (один гектолітр еквівалентний 100 літрам або 133 стандартним пляшкам).

Зазначається, що це буде третій рік поспіль, коли обсяг виробництва буде нижчим за середній і наблизиться до рівня 2017 року (248 млн гектолітрів), що є найменшим показником за шість десятиліть.

Падіння виробництва в Італії, Іспанії та Франції, найбільших у світі виробників вина, перевищить прогнозований обсяг виробництва в південній півкулі планети. Так, у Європейському союзі виробництво вина впаде на 13% у порівнянні з минулим роком, до 145 млн гектолітрів.

Виноградники Західної Європи постраждали від весняних заморозків, у той час, як французькі виробники також пережили сильні дощі, град і мільдью (або борошниста роса, одна з найпоширеніших і небезпечних хвороб винограду).

У південній півкулі сприятлива погода повинна дозволити високий обсяг виробництва в основних країнах-виробниках, за винятком Нової Зеландії, повідомляє OIV. Загальний обсяг виробництва в південній півкулі за прогнозами становитиме рекордні 59 млн гектолітрів, що на 19% більше, ніж торік.

Виробництво вина в США зросте на 6% у порівнянні з минулим роком, до 24,1 млн гектолітрів. При цьому літня посуха в деяких регіонах утримає обсяги нижче середнього за п’ять років.

При цьому очікується, що в розпал дефіциту попит відновиться до рівня, близького до допандемійного.

За словами керівника OIV Пау Рока, якщо винороби відносно добре адаптувалися до кризи Covid-19 минулого року, то тепер вони “зіштовхнулися з набагато більшою проблемою, ніж пандемія: зміною клімату”. За його словами, несприятливі погодні явища відбуваються все частіше.



Перегляди: 22
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: