НОВИНИ

Сумський НАУ увійшов до світового «зеленого рейтингу»

10.12.2020 18:02
maxresdefault

Сумський національний аграрний університет увійшов до першої десятки українських вишів, включених до цьогорічного всесвітнього «зеленого рейтингу» GreenMetric World University Rankings. Про це повідомила пресслужба закладу, пише agronews.ua.

Рейтинг був започаткований у 2010 році Університетом Індонезії. Його мета – кількісна оцінка зусиль університетів у галузі досягнення цілей сталого розвитку. Якщо на рік заснування рейтингу в ньому взяли участь 95 університетів з 35 країн, то сьогодні до нього входять 912 університетів із понад 80 країн. Він оцінює оцінює діяльність університетів за різними показниками, як то інфраструктура, енергетика та зміна клімату, поводження з відходами, вода, транспорт та екологічна освіта.

Лідерами GreenMetric World University Rankings, зазвичай, є такі флагмани вищої освіти як Вагенінгенскій університет, Оксфордський університет та Ноттінгемський університет. Україна ж цьогоріч представлена в ньому лише 18 університетами, 8-позицію, серед яких посідає Сумський національний аграрний університет. Варто відзначити, що СНАУ вперше потрапив до списку GreenMetric World University Rankings.

Стратегія розвитку Сумського національного аграрного університету базується цілях сталого розвитку. І хоча, як документ, ця стратегія була затверджена лише у 2020 році, робота з імплементації цих цілей провадиться у СНАУ досить давно. Адже кожен усвідомлює, що будь-яка установа може розвиватися лише у сталому суспільстві, де високо цінуються природні багатства, безпека, мир та повага до загальнолюдських цінностей.

«Для нас цей показник є дуже важливим. І не з позиції рейтингів, а тому, що оцінка діяльності університету  за критеріями рейтингу, це своєрідний аудит. На початку навчального року ми затвердили стратегію СНАУ на 2021-2025 роки, поклавши в основу цілі сталого розвитку», – зазначив ректор СНАУ Володимир Ладика.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: