НОВИНИ

Страховики відмовились працювати з суднами з України: причини

30.12.2022 11:13
posco

Клуб взаємного страхування P&I заявив, що скасовує покриття ризиків війни росії та білорусі проти України після виходу перестраховиків із регіону через загрозу великих збитків. Перестраховики зазвичай поновлюють свої 12-місячні контракти зі страховими клієнтами 1 січня, пише Reuters, пише agronews.ua.

«Перестраховики клубу P&I, який покриває близько 90% ризиків океанських суден, більше не в змозі забезпечити перестрахування воєнних ризиків під впливом територіальних ризиків росії, України чи білорусі», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що судна, як правило, мають страховку P&I, яка покриває претензії щодо відповідальності третіх сторін, включаючи екологічну шкоду та пошкодження. 

Відкликання покриття для України та росії стосується частини, але не всіх типів полісів, які пропонують клуби P&I, повідомили три страхові джерела P&I.

Виключення ускладнять фрахтувальникам пошук страховки, підвищать ціни та можуть означати, що деякі кораблі ходитимуть незастрахованими, кажуть джерела в галузі.

До постачальників послуг перестрахування входять глобальні гравці галузі, такі як Hannover Re (HNRGn.DE), Munich Re (MUVGn.DE) і Swiss Re (SRENH.S), а також синдикати на ринку Lloyd’s of London (SOLYD.UL). Усі компанії відмовилися коментувати ситуацію.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: