НОВИНИ

Стало відомо, за яких умов Україна відновить транзит російського аміаку

21.11.2022 18:07
original-photo

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна підтримає ідею відновлення експорту російського аміаку через Україну за умови, якщо росія поверне усіх українських військовополонених. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на конференцію Bloomberg New Economy Forum, пише  agronews.ua.

«Щодо експорту аміаку. Ми можемо домовитися, тільки якщо буде реалізовано обмін «всіх на всіх». Ми не хочемо торгувати з росією, допомагати їм — вони наш ворог. Я сказав, що ми можемо погодитися, лише якщо вони обміняють усіх наших полонених на своїх полонених», — сказав Зеленський.

Як повідомляється, транзит російського аміаку трубопроводом «Тольятті-Одеса» було зупинено 24 лютого. «Тольяттиазот», який належить групі «УралХим» Мазепіна та контролює російську частину трубопроводу, змушений був зупинити 3 із 7 агрегатів аміаку і перевести решту в режим зниженого навантаження.

Загальна протяжність аміакопроводу «Тольятті–Одеса» становить – 2,418 тис. км, територією України – 1,018 тис. км. Оператором його української частини виступає держпідприємство «Укрхімтрансаміак», а доставлений на державний Одеський припортовий завод (ОПЗ) російський аміак раніше постачали на експорт.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: