АНАЛІТИКА

Стало відомо, якою буде ціна на малину в Україні

04.06.2024 10:08
6

Перший експертний прогноз було оприлюднено ще 1 березня 2024 року, і він був досить оптимістичним. Цікаво, що цього разу учасники ринку вкрай неохоче ділилися своїми прогнозами, і відмовлялися від того, щоб їх цитували. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

Малина перезимувала доволі добре за деякими винятками по заходу України. Погодний фактор, найімовірніше, не матиме значного впливу на обсяги виробництва. Водночас через низькі ціни минулого сезону багато виробників не вкладаються в адекватний обробіток насаджень через брак коштів. Це той негативний фактор, який може знизити як обсяг виробництва, так і якість продукції. До того ж негативним фактором є і триваюча мобілізація, що створює величезні проблеми з робочою силою.

Більшість професійних учасників ринку вважає, що ціни на якісну малину для заморозки зростуть приблизно на 25-35% і досягнуть 50-70 грн/кг, що становить від $1,2 до $1,8 долара США за кг.

Цікаво зазначити, що абсолютну солідарність з учасниками ринку в прогнозі цін на малину виявили й підписники телеграм-каналу EastFruit. Більш ніж половина з них (53%) очікує, що закупівельні ціни на малину для заморозки в Україні 2024 року будуть у межах від 40 до 69 грн/кг.



Перегляди: 98
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: