НОВИНИ

Стало відомо, які професії будуть актуальними після закінчення війни

19.03.2022 13:02
Business team

Жахіття війни застали зненацька кожного з нас, вони внесли неабиякі корективи в життя українців. Про це повідомляє Сегодня, пише agronews.ua.

Велика кількість тих, хто втратив роботу під час війни, задається питанням: а що ж буде після?

В соцмережах та на різноманітних форумах українці вже цікавляться питанням працевлаштування після закінчення війни. Тож ми зібрали топ-3 найактуальніших професій, що найчастіше трапляються в обговореннях українців.

Будівельник

До цієї категорії можна віднести малярів, штукатурів, будівельників мостів та доріг, фахівців, що займаються реконструкцією будинків.

“В мене на роботі буде завал. Працюю в будівельній компанії — мости і дороги. До війни з роботи не вилазив, а після — буду спати там”, — читаємо коментар українця на одному з форумів.

“Будівництво, напевно, ледь не в першу чергу. Чоловік в цій сфері. Проєктує, контролює, керівник проєктів загалом. Так у нього на роботі багато дівчат задіяно-дизайнери, бухгалтер, озеленювачі. Будівництво – це ж не тільки фізична робота”, — пише інший користувач соцмережі.

Дійсно, після війни (уже бачимо наслідки зараз) залишиться велика кількість зруйнованих будинків, жител та памʼяток архітектури, які потребують реконструкції. На все це, однозначно, потрібні будуть робочі руки.

Менеджер з продажу

Менеджер з продажу теж буде доволі затребувана професія, але мається на увазі саме фахівця, який буде спеціалізовуватися на будівельних матеріалах. Цілком логічно, що під час відновлення міст, потрібні будуть не лише робочі руки, а й те, чим можна відновити: цегла, бетон, дерево та інші будматеріали, сантехніка, пластикові вікна тощо.

“Завод пластикових вікон, я колись їздила, хотіла влаштуватися. Думаю будуть актуальні після війни. Ремонтні роботи, дорожні роботи”, — говорить українка Галина.

Психолог та психотерапевт

Війна проходить не лише по лінії фронту. Війна вже всередині кожного: на лінії фронту вона фізична, поза ним — вона психологічна. Велика кількість українців, що втратили свій дім, своїх рідних, а це рівнозначно для багатьох — сенс життя, потребуватимуть допомоги психолога, а також психотепапевта.

Після шоку на війні людям згодом приходить усвідомлення того, що сталося, відчай, заперечення тощо.

Ще дві професії, які українці вважають найзатребуванішими після війни — це поліцейський та медик. Більшість аргументують це тим, що кількість злочинів, мародерства та свавілля в країні зросте після війни. Тож потрібно, щоб хтось був на варті порядку в кожному куточку України. А затребуваність медичного працівника цілком зрозуміла.

Читайте також: На Харківщині депутат селищної ради готувався до захоплення держвлади.



Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: