НОВИНИ

Стало відомо, які країни збільшать виробництво цукру

29.05.2024 18:11
6

Згідно даних звіту USDA за травень 2024 року виробництво цукру зменшиться у Бразилії та Індонезії. А от в Китаї, Таїланді та Індії прогнозують його збільшення. Про це повідомляє Укрцукор, пише agronews.ua.

У 2023/2024 МР у Китаї виробництво цукру збільшиться на 500 тис. т — до 10,4 млн т, оскільки очікується збільшення площ цукрової тростини та буряків.

Споживання цукру прогнозується на основі припущення, що споживчі витрати збільшаться, а ціни на цукор будуть знижуватися, що, ймовірно, збільшить попит. Прогнозується зростання імпорту, щоб допомогти заповнити розрив між попитом і пропозицією, незважаючи на збільшення внутрішнього виробництва. За прогнозами, запаси продовжуватимуть знижуватися через скорочення початкових запасів і споживання, що перевищує виробництво та імпорт.

У Таїланді також прогнозується, що виробництво цукру зросте на 16% — до 10,2 млн т завдяки відновленню виробництва цукрової тростини та збільшенню виходу цукру.

Споживання цукру продовжує зростати, але меншими темпами через нижчий очікуваний наявний дохід. Прогнозується, що експорт знизиться після різкого зростання минулого року, тоді як очікується, що запаси різко впадуть через скорочення початкових запасів цукру.

У 2023/2024 МР в Індії виробництво цукру має збільшитися на 500 тис. т — до 34,5 млн т завдяки більшому врожаю тростини з висадкою ранньостиглих сортів.

Очікується, що споживання цукру задовольнить попит під час фестивалів і збільшення фасування харчових продуктів, цукру та кондитерських виробів, а також послуг громадського харчування. Імпорт прогнозується більшим, оскільки очікується, що зростання споживання перевищить збільшення виробництва. Експорт дещо знизився через ймовірність того, що уряд збереже обмеження на експорт для задоволення внутрішнього споживання та перенаправлення цукру на виробництво етанолу для програми його змішування з бензином.



Перегляди: 32
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: