АНАЛІТИКА

Стало відомо, як змінилися ціни на зернові в Україні

06.03.2024 08:03
1

В AgroMarket UUB від Української універсальної біржі оновлено підсумки за період 27 лютого – 04 березня. Протягом минулого тижня ринок зернових та олійних культур знаходився у низхідному тренді, вагомих передумов до зростання індикативів найближчим часом не передбачається, пише agronews.ua.

«На зернові тиснуть світові тенденції та внутрішні фактори. Зокрема, якщо на кукурудзу спостерігається високий попит і ціни стримують низькі цінові пропозиції імпортерів, то на ринку пшениці навпаки – послаблення цін відбувається через слабкий експортний попит та великі запаси культури. Спад цін на олійному комплексі зумовлено низькими цінами на олію, зокрема соняшникову», – зазначають аналітики УУБ.

Цінові індикативи AgroMarket UUB станом на 04 березня:

  • кукурудза – 5 008,19 грн/т (-0,36%);
  • пшениця 2 класу – 6 545,49 грн/т (-0,30%);
  • пшениця 3 класу – 6 028,04 грн/т (-0,43%);
  • пшениця 4 класу – 5 198,65 грн/т (-0,41%);
  • соя – 16 636,88 грн/т (-0,14%).

Протягом минулого тижня ціни на зернові та олійні культури демонстрували незначне відновлення після періоду зниження. Це відбувається попри невизначеність навколо посівних площ у Сполучених Штатах.

«Ф’ючерси на кукурудзу відновилися, пройшовши фазу ліквідації та зосередившись на погодних умовах 2024 року. Ф’ючерси на пшеницю в США продемонстрували неоднозначну динаміку, причому очікується, що на твердий клас ціни контрактів зазнають більшого тиску порівняно з пшеницею CBOT, оскільки передбачається зростання запасів HRW. Ф’ючерси на соєві боби спочатку впали до нових мінімумів, перш ніж закрити тиждень вище», – додають аналітики УУБ.

Щоб ознайомитися з оглядом цінових індикативів ринку, перейдіть у безкоштовний чат-бот для купівлі та продажу аграрної продукції в Телеграм –AgroMarket UUB, далі – «поділитись номером» і обираєте розділ «Аналітика».



Перегляди: 5032
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: