НОВИНИ

Стало відомо, як змінилась географія поставок української кукурудзи

20.09.2022 13:05
image

Основним імпортером української кукурудзи раніше був Китай. Наразі збільшилась частка імпорту європейських країн. Про це розповів генеральний директор «УкрАгроКонсалт» Сергій Феофілов, пише agronews.ua.

«У формуванні ринків збуту намітилася тенденція, зокрема, у контексті збуту кукурудзи. Тут основними гравцями попередньо були китайські імпортери, тепер це залишається на рівні 30%, більшою стала частка європейських країн», — зазначив експерт.

За його словами, експорт кукурудзи до Китаю становить на цей час 0.

Натомість перша поставка до Південної Кореї (20 тис. т кукурудзи) є потужним сигналом і має змусити китайських імпортерів відновити торгівельні зв’язки з Україною.

За словами Сергія Феофілова, якщо йдеться про кукурудзу, то кращі імпортери — це, зокрема, африканські країни та Близький Схід. 

«Наступна світова тенденція — це розподіл з огляду на імпортні обмеження, що може спричинити роздрібнення ринку. Водночас маємо країни, які зменшили імпортні обмеження чи зовсім їх ліквідували задля забезпечення національного резерву. Для прикладу, так сталося у Бразилії», — додав Сергій Феофілов.

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: