НОВИНИ

Стало відомо, як зараз жінки стають на військовий облік і що невдовзі зміниться

07.07.2022 19:06
55-750x375

З 1 жовтня Міноборони почне брати на військовий облік жінок. Це означає, що українки певних професій повинні прийти до Територіальних центрів комплектування, пройти медкомісію тощо. Чи буде мобілізація жінок до ЗСУ, чи заборонять їм виїзд за кордон і що робити тим, хто вже виїхав з країни — Суспільному пояснила юристка громадської організації “Юридична сотня” Марія Звягінцева, пише agronews.ua.

Як зараз жінки стають на військовий облік і що зміниться з 1 жовтня

Зараз в Україні жінка може добровільно піти до лав ЗСУ, не важливо яку вона має професію. Далі буде так само. Але з 1 жовтня Головнокомандувач ЗСУ зобов’язаний взяти на військовий облік жінок за новим переліком спеціальностей та професій. Це визначило Міністерство оборони в наказі №313.

“Це означає, що з 1 жовтня жінки певних професій зобов’язані стати на військовий облік. Це не кінцева дата, не дедлайн: процес лише розпочнеться з 1 жовтня. Коли він закінчиться, документ не визначає”, — пояснює Марія Звягінцева. Чи буде окремий, жіночий, порядок, чи буде процедура як для чоловіків — поки невідомо.

Хто з жінок має стати на військовий облік

Юристка радить орієнтуватись і на диплом, і на фактичну роботу. Міністерство оборони у квітні скоротило перелік жіночих професій з більш як сотні до лише 14 спеціальностей та 7 професій. В цьому документі є й перелік професій та спеціальностей які можуть знадобитись армії, зокрема, це спеціалістки зі:

  • медицини та ветеринарії,
  • зв’язку — телекомунікації та радіотехніки,
  • інженерії програмного забезпечення та метрології,
  • психології та фінансів,
  • перекладачі та кухарі,
  • картографії та поліграфії.

Читайте також: Нацбанк пропонує до продажу земельні ділянки сг призначення для організації садівництва.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: