НОВИНИ

Стало відомо, як вибрати нефальсифіковане вершкове масло

03.01.2023 18:16
Natural,Organic,Butter,For,Breakfast

В Україні продовжують виявляти підроблену молочну продукцію. У передноворічний період скарг на фальсифікат у магазинах побільшало, зокрема йдеться про вершкове масло. Про це йдеться у матеріалі “РБК-Україна”, пише agronews.ua.

Щоб не купити підробку, потрібно усвідомити, яке масло можна вважати фальсифікатом.

Відповідно до держстандарту в нашій країні дозволено лише масло чотирьох видів:

  • “екстра” з жирністю понад 80% жиру
  • “селянське” з жирністю від 72,5% до 79% жиру
  • “бутербродне”, що містить від 65% до 71% жиру
  • топлене.

Як вибрати справжнє вершкове масло?

Якісне вершкове масло має бути однорідного кольору без жовтих та білих смуг. Також хороше вершкове масло щільне і блискуче в розрізі.

При цьому літнє масло відрізняється від зимового, адже у спекотну пору року корови переважно пасуться на луках і їдять свіжу траву, в якій більше вітамінів, у тому числі – бета-каротину. Таким чином, літнє молоко (а відповідно – і масло) буде солодшим і жовтішим.

У цього масла майже немає запаху. Тобто, якщо запах надто приємний та сильний, то ймовірно у складі є замінники смаку та ароматизатори.

Якісне вершкове масло швидко псується. При цьому змінюється його колір та запах. Термін зберігання цього масла – 10-20 днів у морозильній камері. Тобто, якщо мало має довший термін зберігання або пролежало довше, але колір і запах не змінило, воно підроблене.

Крім того, масло з натурального коров’ячого молока не кришиться при відрізі та намазуванні на хліб.

Справжнє якісне масло містить на упаковці позначку ДСТУ 4399:2005.

У чому користь масла?

Натуральне вершкове масло містить безліч вітамінів А, Е, В, D, PP. Продукт має протипухлинні властивості та лікує деякі ураження шкіри.

Воно також допомагає нормалізувати травлення, але зловживати маслом не рекомендовано, адже через надмірне споживання можна отримати ожиріння.



Перегляди: 22
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: