АНАЛІТИКА

Стало відомо, як в Україні змінилися ціни на зернові

12.04.2024 08:07
1

В AgroMarket UUB від Української універсальної біржі оновлено підсумки за період 3 – 9 квітня, пише agronews.ua.

Протягом минулого тижня торгівля на ринку сільськогосподарських товарів в Україні характеризувалася стабільними та висхідними цінами. Вартість кукурудзи на початку тижня дещо підвищилася і трималася у сформованому діапазоні до його завершення. Проте подальше зростання залишається під питанням, оскільки попит з боку Китаю зменшується, а пропозиція аргентинського зерна збільшується.

«На ринку пшениці прослідковувалося укріплення індикативів, яке пов’язано зі скороченням пропозицій та активного експорту. Також вплинуло зростання світових цін, яке спричинене загостренням внутрішніх проблем в країни-терориста, а саме з фітосанітарними сертифікатами, які створили ризики для їх темпів весняного експорту. Незважаючи на ці позитивні новини для України, великі поставки старих культур з рф продовжують домінувати на ціновому напрямку в найближчій перспективі», – зазначають аналітики УУБ.

Цінові індикативи AgroMarket UUB станом на 9 квітня:

  • кукурудза – 5 171,76 грн/т (+1,70%);
  • пшениця 2 класу – 6 683,90 грн/т (+0,52%);
  • пшениця 3 класу – 6 042,51 грн/т (+0,16%);
  • пшениця 4 класу – 5 273,08 грн/т (+0,29%);
  • соя – 16 895,22 грн/т (+0,75%).

Світовий ринок минулого тижня відзначався коливанням цін. Ринок пшениці СВОТ завершив тиждень стабільним зростанням, а кукурудза закрилася зниженням після інформації щодо зменшення посівних площ. Ф’ючерси на соєві боби зазнали тиску в першій половині тижня, але зуміли відновити більшу частину втрат у другій половині.

«Оскільки ми переходимо до того, що зазвичай називають ринком погоди, довгострокові ціни все більше визначатимуться прогнозами погоди та їх фактичними значеннями в районах вирощування. Очікується, що в цьому сезоні волатильність буде залежати від несприятливих погодних умов і наявного резерву для помилок у балансах попиту та пропозиції сільськогосподарських продуктів», – додають аналітики УУБ.

Щоб ознайомитися з оглядом цінових індикативів ринку, перейдіть у безкоштовний чат-бот для купівлі та продажу аграрної продукції в Телеграм –AgroMarket UUB, далі – «поділитись номером» і обираєте розділ «Аналітика».



Перегляди: 1206
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: