В Україні заготівельники і продавці молока нерідко фальсифікують продукт, додаючи в нього миючі засоби. Такий метод зберігає від скисання і підвищує вміст жиру. Про це повідомляє Україна 24, пише agronews.ua.
“Ті, хто виробляє молоко, не є фальсифікаторами. Фальсифікують молоко заготівельники, які в них закуповують, і ті продавці, які продають на базарах, перепродують. Мета фальсифікації – збереження нативних властивостей, а саме кислотності, для чого використовуються сода і миючі засоби, щоб молоко не було кислим. На смак це через невелику кількість речовин не відчувається, рецептори не можуть відчути, і люди купують це як звичайне молоко”, – розповів в ефірі програми “Споживач має право” на телеканалі “Україна 24” керівник Союзу молочних підприємств Вадим Чагаровський.
Нагадаємо, що на Сумщині влаштували свято молока.