АГРОБУХГАЛТЕРІЯ

Стало відомо, як українці будуть сплачувати мінімальне податкове зобов’язання у 2023 році

13.03.2023 09:05
48515_gol-623x370

У 2023 році власникам паїв та користувачам земельних ділянок доведеться сплачувати мінімальне податкове зобов’язання за свій пай. Про це повідомляє AgroPolit.com, пише agronews.ua.

Якщо ділянка землі не перебуває в офіційній оренді, сплачувати податкове зобов’язання потрібно її власнику. При наявності офіційного договору оренди – сплачувати має орендар.

Мінімальне податкове зобов’язання на гектар земельної ділянки стягується на підставі відповідного положення закону 1914-ІХ. Мова йде про мінімум податків, який агровиробник має передавати у бюджет з кожного гектару землі.

Мінімальне податкове зобов’язання розраховується як різниця між сумою сплачених податків та нормативно-грошовою оцінкою землі у 4%. Розрахунок МПЗ відбудеться після здачі річних декларацій, а також вирахування відповідної різниці.

Мінімальне податкове зобов’язання складається з податку на прибуток від реалізованої власної сільськогосподарської продукції, ПДФО, військового збору. МПЗ для фізичних і юридичних осіб розраховується відповідно до нормативної грошової оцінки одного га землі, сумарної площі ділянки і кількості місяців використання землі. Варто наголосити, що в 2023 році в перший раз МПЗ треба буде сплатити за 2022 рік.



Перегляди: 26
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: