НОВИНИ

Стало відомо, як позбутися дрібних мурах в будинку

27.07.2022 18:11
2d53b4ea4dc6526366aa7b5609739291_w960

Домашні мурахи – шкідники, які можуть з’явитися в кожній квартирі. Основна причина – недотримання чистоти в житлому приміщенні, але іноді вони можуть мігрувати від сусідів або “приїхати” з вулиці на вашому одязі. УНІАН розповість, чого бояться маленькі мурахи в квартирі і як з ними боротися. Про це повідомляє УНІАН, пише agronews.ua.

Як знайти гніздо мурах в квартирі

Перш, ніж починати боротьбу з шкідниками, знайдіть джерело їх появи. Відомо, що комахи прокладають шлях від “годівниці” до свого житла. Залиште шматочок чогось смачного на столі і через пару годин ви побачите, як його з усіх боків оточать мурахи. Потім придивіться, куди вони йдуть – там і буде гніздо.

Його потрібно знищити в першу чергу, тому що в гнізді живе матка, яка швидко народить наступну партію комах. Саме тому боротися з мурахами точково немає ніякого сенсу. 

Найчастіше мурахи живуть в місцях з підвищеним рівнем вологості – за шафками або раковиною на кухні, під плінтусами у ванній або за кахлем. Там і рекомендуємо вам шукати гніздо.

Як позбутися від мурах народними засобами

Як правильно приготувати отруту для мурах з борною кислотою / depositphotos.com

Якщо ви не підтримуєте використання побутової хімії або не можете її купити, зверніть увагу на способи, якими українці користуються здавна.

Борна кислота

Візьміть щось солодке і змішайте частування з борною кислотою, додавши трохи води. Залиште таку суміш в різних місцях кухні – мурахи принесуть її залишки в житло, а речовина зруйнує травну систему комах зсередини. Альтернативний варіант солодощам – варений яєчний жовток, а принцип дії такий же.

Оцет або нашатирний спирт

Змастіть всі поверхні на кухні або у ванній нашатирем або оцтом – мурахи втратять орієнтири і не зможуть впізнати свої ж ферменти, залишені під час подорожі. Можна використовувати чисті розчини або розвести їх водою, а потім з пульверизатора обробити гніздо і предмети в будинку.

Рослини і трави

Купіть в аптеці квітки ромашки, лаванди, м’яти або лаврового листа – мурахи дуже не люблять ці запахи. Насипте трави в мішки і розкладіть по квартирі. В якості альтернативи можна використовувати лимонну цедру.

Часник або гострий перець

Візьміть зубчик часнику і натріть всі поверхні в квартирі – запах відштовхує комах і змушує їх шукати інше житло. Процедуру потрібно часто повторювати – аромат часнику швидко вивітрюється.

Те ж саме і з пекучим перцем, його його потрібно розсипати по стежці мурах або поруч з гніздом.

Харчова сода

Дана речовина, потрапляючи в організм мурашки, вступає в реакцію з кислотою, тому комаха вмирає. Змусьте непрошених гостей покуштувати частування – змішайте соду з чимось солодким (наприклад, з цукром) і додайте води. Отриману суміш залиште у важкодоступних місцях квартири.

Звичайно, ви можете використовувати і товари з магазину для боротьби з комахами. Гелі, крейда, аерозолі, порошки і пастки – асортимент таких пристосувань є в кожній торговельній мережі. Чим користуватися, щоб позбутися від мурах в квартирі – ваш особистий вибір.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: