ВАЖЛИВО

Стало відомо, як погодні умови в Україні вплинули на сільгоспкультури

17.05.2024 12:17
2

Внаслідок помірного температурного режиму та відсутності дуже високих температур повітря, агрометеорологічні умови першої декади травня в Україні були задовільними для вегетації всіх сільськогосподарських культур, зазначається в декадному звіті фахівців Укргідрометеоцентру. Про це повідомляє АПК-Інформ, пише agronews.ua.

Як ідеться у звіті, більш повільне, ніж у попередній період, накопичення ефективного тепла створювало сприятливі умови для початкової вегетації теплолюбних культур.

«На більшості площ запаси продуктивної вологи, незважаючи на відсутність ефективних опадів, утримувалися на рівні достатніх та оптимальних значень. Проте в окремих районах південних та східних областей відмічалося зниження рівня продуктивної вологи до незадовільних показників», – зазначають агрометеорологи.

Також зауважується, що найбільш небезпечним явищем протягом декади були заморозки на поверхні ґрунту, висоті 2 см та місцями в повітрі, які відмічалися впродовж декади. За повідомленням агрометеорологів багатьох областей, заморозки завдали шкоди плодовим, городнім, баштанним, виноградникам, сходам теплолюбних культур, місцями посівам ярого ячменю.



Перегляди: 940
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: