НОВИНИ

Стало відомо, як отримати статус критично важливого підприємства через ДАР

03.03.2023 16:17
picture-920x518

Підприємства, що обробляють понад 1000 га, можуть подавати через Державний аграрний реєстр (ДАР) заявки на визначення важливості для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період. Про це йдеться у повідомленні Мінагрополітики, пише agronews.ua.

Порядок оформлення статусу критично важливого підприємства через ДАР регламентується наказом від 21.02.2023 №223 “Критерії з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період” (зі змінами, внесеними наказом Мінагрополітики від 23 лютого 2023 року №242).

До звернення додаються копії підтвердних документів, а також інформація про подання підприємством в установленому законодавством порядку податкової звітності за останній календарний квартал, що підтверджується:

  • копією податкової декларації з відмітками (штампами) контролюючого органу, який отримав податкову декларацію, із зазначенням дати її отримання або
  • квитанцією про прийняття податкової декларації у разі її подання засобами електронного зв’язку або
  • квитанцією контролюючого органу, на який покладено функції щодо результатів перевірки та прийняття пакета звітних документів платників податків, або
  • поштовим повідомленням з відміткою про вручення контролюючому органу в разі надсилання податкової декларації поштою.

“Мінагрополітики через ДАР розглядає звернення на відповідність підприємства, установи чи організації визначеним критеріям”, — додали у міністерстві.

За результатами розгляду приймає рішення.

Після отримання статусу критично важливого підприємства, установи чи організації подається заявка на бронювання військовозобов’язаних працівників, як зазначено в розділі “Куди подавати заявку на бронювання”.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики України затвердило критерії з визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період.

30 січня в Україні затверджено новий Порядок бронювання військовозобов’язаних, а також Порядок та критерії визначення підприємств, які є критично важливим для функціонування економіки. Відповідно до нової процедури, бізнес зможе забронювати до 50% військовозобов’язаних працівників, які є критично важливими, аби підприємство продовжувало працювати.

Міністерство аграрної політики та продовольства України створило електронний кабінет запитів на бронювання військовозобов’язаних. Портал створено для спрощення процедури подачі документів та пришвидшення обробки заяв на бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій агропромислового комплексу.



Перегляди: 16
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: