НОВИНИ

Стало відомо, скільки земель засіє агросектор під час посівної 2023

01.03.2023 10:02
stork-5069096_1920

Українські аграрії планують вийти на минулорічні обсяги посівних площі під зернові культури, але замінованими залишається близько 1 млн га земель. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пише agronews.ua.

Він розповів, що аграрії готуються навесні засіяти ті площі, які не вдалося реалізувати за озимими культурами в тому числі через несприятливі погодні умови.

«Наразі ми спостерігаємо зниження міжнародних цін на мінеральні добрива. Це той фактор, який також має допомогти нам весною надолужити площі, які не були засіяні восени. Ми маємо вийти як мінімум на площі, які були посіяні у 2022 році», — сказав Тарас Висоцький.

Щодо замінованих площ, то ситуація, за його словами, на Харківщині та Херсонщині залишається складною. Там заміновано понад 1 млн га території.

Їх можна розділити на два типи. Перший – там, де була лінія фронту, це 80%-90% замінованих площ. Другий –  в тилу, там менший відсоток. Щодо останніх, є план все ж встигнути засіяти. А ті 200-300 тис. га, які були на лінії зіткнення, на жаль, цього року ще не вдасться ввести в обіг», — зауважив Тарас Висоцький.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: