НОВИНИ

Стало відомо, скільки врожаю озимих втратить Україна

22.07.2022 08:07
370DE7B1-DB5D-4151-83AD-9EFE16645512_w1080_h608

Загальні втрати врожаю озимих в Україні сягнуть щонайменше 20%. І це за умови, якщо врожай вдасться зібрати у його поточному обсязі. Про це свідчать результати дослідження команди вітчизняних та міжнародних експертів, опубліковані Міністерством аграрної політики та продовольства України, пише agronews.ua.

Як зазначається, у ході дослідження втрат площ та очікуваної врожайності ранніх зернових (озимих) використовувалися знімки супутників Sentinel-2 і Planet. В результаті виявлено скорочення площ ранніх зернових на 0,75 млн га — з 9,14 млн га до 8,38 млн га.

Очікуване падіння індексу NDVI для озимих культур означає зниження врожайності на 15%, або втрату 4,2 млн т зерна, додають у міністерстві.  

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик підкреслив, що завдяки використанню сучасних цифрових технологій міністерство фіксує всі втрати, яких зазнали українські агровиробники.

За його словами, у майбутньому, під час стягнення компенсації, вагому роль відіграватиме об’єктивність та точність даних щодо завданих прямих і непрямих збитків. З огляду на це дослідницька група продовжує моніторинг посівів й врожайності та у вересні представить оновлений прогноз втрат озимих та ярих культур.

Читайте також: Фермери змушені продавати пшеницю, щоб розрахуватися з пайовиками.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: