АНАЛІТИКА

Стало відомо, скільки коштує зберігання зерна в модульному зерносховищі

12.09.2022 07:18
oJfsAYYQsvHKZLKeGTOuxRjsF3PfxIyt (1)

Овальні модульні сховища — це найпростіший варіант зерносховищ, який найчастіше використовується в фермерських господарствах. Тут може зберігатись від 1 до 5 тис. т зерна. Про це розповів голова спілки «Борошномели України» Родіон Рибчинський,agronews.ua.

Як розповів Родіон Рибчинський, на сьогодні є 4 потужні виробники таких зерносховищ: AGI (канадський виробник), а також американські — CHIEF, GSI і SCAFCO. За словами експерта, ці компанії пропонують не найдешевшу продукцію, але якісну.

«Для прикладу зерносховища на 3 тис. т зерна коштувало $78 597, а на 5 тис. т — $111 927. Йдеться про модулі канадського виробництва. У вартість також входять вентилятори, тент та бокові стінки. Додатково слід врахувати доставку морем до Польщі, а з неї автотранспортом в Україну», — повідомив фахівець.

Питомі витрати на 1 т зберігання зерна для модульних зерносховищ оцінюється від $41 до $50 в залежності від типорозміру і з урахуванням вартості для завантаження. 

«Знову ж таки негативний аспект, що ці модульні зерносховища виробляються в Північній Америці. Ну і слід врахувати, що для такого типу зберігання потрібна електроенергія для функціонування системи вентилювання», — додав він. 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: