НОВИНИ

Стало відомо, що росія вкрала в українських аграріїв

19.05.2022 10:03
image (1)

Рашисти незаконно вивезли з тимчасово окупованих територій України приблизно 500 тис. т зернових, десятки тисяч тонн соняшникової олії, сотні кілограмів овочів, а також вкрали в аграріїв с/г техніку, розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький. Про це повідомляє finance.ua, пише agronews.ua.

Влада заявила, що все це документується, і вони боротимуться за повернення вкраденого та повну компенсацію завданих збитків.

Усе вкрадене відвозили до росії та на територію тимчасово окупованого Криму.

«Окупанти у Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій областях вивезли близько 500 тис. тонн зернових. Плюс відомо про вивезення кількох десятків тисяч тонн соняшникової олії. Безпрецедентні крадіжки продовжують відбуватися. Ми стежимо за ситуацією», — сказав заступник міністра.

За його словами, були також зафіксовані факти крадіжок с/г техніки. 

«Вона у наших фермерів сучасна. По GPS (супутникова система навігації) можна чітко відстежити, що вона поїхала на територію росії та Криму», — зазначив Висоцький.

Він додав, що рашисти вкрали кілька сотень кілограмів овочів у українських громад, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Крім того, у них були спроби експортувати продукцію.+

«Ми через МЗС України завдяки міжнародній співпраці заблокували імпорт до наших держав-партнерів. Тому, швидше за все, вони якось внутрішньо це використовуватимуть для своїх цілей», — підсумував Висоцький

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: