НОВИНИ

Стало відомо, що буде з цінами на продукти у червні

04.06.2022 18:23
d7925ebc-d4ec-4833-96d7-4d2881947d74

У травні українцям вже довелося пережити дефіцит солі, а також страх щодо нового врожаю, який росіяни крадуть і вивозять з окупованого півдня. Також продовжують зростати ціни на пальне, що значно ускладнює логістику. Про це повідомляє economics.segodnya.ua, пише agronews.ua.

Експерт Олександр Охріменко має досить оптимістичний прогноз, за його словами, ціни на базові продукти зростати не будуть, а на деякі навпаки – знизяться.

Охріменко вважає, що дешевшати з настанням літа почнуть овочі, які українці вирощують самостійно і до речі, майже в усіх областях, а не лише в Херсонській і Запорізькій. Теж саме чекає і сезонні фрукти.

“У нас овочі вирощують по всій території країни, за винятком гірських районів у Карпатах. Ці розмови про те, що у нас всі овочі в Херсоні – це міф і я не знаю, хто його розповсюджує”, – зазначає аналітик.

Ціни на м’ясо також зростати не будуть, оскільки зі зростанням температури споживання м’ясних продуктів та сала завжди зменшується, тож попит на них падатиме.

А от з транспортуванням дійсно будуть проблеми, однак фермери просто не зможуть продавати товари занадто дорого, оскільки їм не вдастся це продати.

“Яйця зараз подешевшають, свинина, сало. Є така закономірність, що чим вища температура, тим нижче ціни на сало”, – каже Охріменко.

Натомість дорожчатимуть усі імпортні товари і продукти, оскільки постачальники продають їх в доларах. Ситуація з паливом також краще не стане, подорожчають навіть дрова.

У зв’язку з цим злетять ціни на усі транспортні послуги, зокрема громадський транспорт, таксі, логістику.

Ситуацію із нестачею солі експерт називає просто ажіотажним попитом, який спаде і принесе нормалізацію цієї ситуації.

“Під час війни ось ці “дефіцити” будуть постійно. Це паніка, то сіль то цукор, це просто психологічний фактор”, – пояснює президент аналітичного клубу.

За словами Охріменка, це абсолютно неминуча ситуація під час війни.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: