НОВИНИ

Стало відомо, що буде невдовзі з гривнею

09.09.2022 08:09
b04cc5c28e1311d240c800617a42a582

Україна отримує від західних партнерів потрібні економічні транші, що допомагає гривні триматись.  Про це сказав інвестиційний банкір, економічний експерт Сергій Фурса в етері телемарафону. Про це повідомляє tsn.ua, пише agronews.ua.

Економіст зазначив, що зараз курси гривні стабілізувався і завдяки допомозі західних партнерів триматиметься і в подальшому. 

“Зараз ми отримуємо максимальний рівень з початку війни західної допомоги, в серпні ми отримали 6 млрд при потребі в 4 млрд. Це призвело, в тому числі до зростання резервів НБУ на 3 млрд дол., що є дуже значущим. Тому прямо зараз говорити про те, що гривня на порозі якоїсь девальвації не доводиться”,- сказав Фурса. 

Економіст зазначив, що за умови, якщо західні партнери надаватимуть Україні 3-4 млрд доларів підтримки, то курс гривні триматиметься. 

“Звичайно, ми повинні говорити, що, поки йде війна, тиск на гривню буде. І потенціал до падіння залишатиметься, поки йде війна. Але це має статися в результаті певної сукупності факторів. Ось зараз таких факторів ми не бачимо”, – наголосив експерт.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: