НОВИНИ

Стало відомо, кому з аграріїв можуть надати кредитні канікули

13.04.2023 11:12
krediti-na-dlya-vsih

Проблемні питання кредитування аграріїв та можливості реструктуризації боргів обговорили під час наради керівники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Національного банку України, представники банків, аграрних асоціацій та фермерських господарств. Про це повідомляє Мінагрополітики, пише agronews.ua.

Зокрема йшлося про кредитну заборгованість представників агросектору, які перебувають на деокупованих чи тимчасово окупованих територіях, зазнали втрат через військові дії і не мають можливості виплачувати заборгованість банкам. Йшлося також й про випадки накладення банками штрафних санкцій, вилучення заставного майна та судових позовів.

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький закликав  представників банків підтримати аграріїв в непростий час війни, розглянувши можливість реструктуризації боргів, скасування нарахування відсотків, штрафних санкцій та стягнення кредитів з отримувачів чи поручителів.

«Ми закликаємо розглянути можливі варіанти реструктуризації кредитів, «канікули» для представників агросектору на деокупованих чи тимчасово окупованих територіях для того, щоб ці підприємства могли вижити та відновитися після звільнення територій. На щастя, аграрний сектор навіть в таких складних умовах демонструє стійкість і має перспективу розвитку. Якщо банки заберуть майно в аграріїв, то після звільнення територій ми отримаємо чисте поле і буде дуже складно відновитися», – зазначив Тарас Висоцький.

Банки підтвердили готовність йти назустріч сільгоспвиробникам. Керівники установ запевнили, що дотримуються попередніх рекомендацій НБУ щодо гнучкого кредитування та готові індивідуально розглянути кожну кредитну історію.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: