НОВИНИ

Стало відомо, кому вигідне виробництво біодизелю

27.01.2023 15:09
virobnictvo-biodizilyu-vigidne-agrariyam-dlya-vlasnih-potreb

Єдина перспектива біодизелю в Україні — його виробництво в невеликій кількості аграріями для власного споживання, особливо зараз, коли є проблема як із вивезенням сировини, так і з завезенням нафтопродуктів. Про це повідомив представник компанії ETG Андрій Біленький, пише agronews.ua.

За його словами, розвиток виробництва біодизелю в Україні зупиняє наявність побічного продукту — гліцерину, який складний в утилізації. Ще одним важливим фактором є те, що біодизель на ринку підтримується законодавством. 

«Соняшникова нерафінована олія сьогодні в магазині коштує 82 грн/л, а 1 л дизеля на заправці — 55 грн. Тобто можна сказати, що вартість олії вже на 50% дорожча, ніж дизеля. У період, коли біодизель у нас розвивався, співвідношення було вигідним. Останніми роками це не так», — говорить Андрій Біленький.

Учасники ринку зазначають, що в разі, якщо на законодавчому рівні буде прийнято норму щодо обов’язкової частки біопалива в загальному обсязі рідкого моторного пального, виникне стабільний попит на таке паливо. З’явиться економічна доцільність виробляти біопаливо не тільки як резерв для свого господарства, а також і для продажу на ринку. 



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: