НОВИНИ

Стало відомо, кому в Україні піднімуть зарплати

21.05.2023 08:25
ilyustratyvne-foto_large

Кабмін вирішив підвищити заробітну плату бюджетникам. Проте за умов катастрофічного дефіциту державного бюджету збільшення виплат можуть розраховувати лише деякі працівники казенної сфери. Стало відомо, кого уряд вирішив заохотити надбавками. Про це повідомляє biz.today.ua, пише agronews.ua.

На сайті Федерації профспілок (ФПУ) представили для обговорення проект постанови про підвищення виплат. Вказано, що воно передбачене для працівників організацій, установ та підприємств, які отримують зарплату із місцевого та державного бюджету на території можливих чи активних бойових дій.

Зазначені особи, незважаючи на небезпеку, виконують свій обов’язок. Тому влада вирішила стимулювати їхню мотивацію та збільшити дохід. Надбавки до зарплат нараховуватимуть щомісяця до скасування військового стану в державі.

Якщо законодавчу ініціативу буде підтримано, бюджетники отримають такі надбавки:

  • на територіях активних бойових дій – у максимальному розмірі 100% посадового окладу;
  • на територіях можливих бойових дій – у максимальному розмірі 50% посадового окладу.

Співробітникам державних та комунальних підприємств, які надають соціальні послуги, встановлять надбавку у максимальному розмірі 100% посадового окладу. Такий розмір доплати також передбачено на територіях можливих та активних бойових дій.

“Встановлення додаткового коефіцієнта до посадових окладів працівникам, які продовжують виконувати свої обов’язки та завдання на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, дозволить збільшити заробітну плату та частково нівелювати небезпечні умови праці”, – зазначено у документі.

Нагадаємо, що зарплати чиновникам, які працюють у міністерствах, стали зменшувати. Їм скасували практично всі доплати та надбавки, крім самого окладу.

Станом на 1 січня поточного року у 109 органах державної влади працювало 175,8 тисячі осіб. У 2022 році фактична їх чисельність зменшилася на 9,6 тисячі осіб (на 5,2%).



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: