НОВИНИ

Стало відомо, коли в Україні розпочнеться опалювальний сезон

17.08.2022 09:07
image-7

Старт опалювального сезону в Україні цього року розпочнеться вчасно. Передумов щодо зміни цього плану наразі немає. Країна вже на 70% готова подавати тепло в будинки громадян без перешкод, передає Vgorode, пише agronews.ua.

Українська влада передбачала надскладну зиму цього року. У воєнний час країна має економно ставитись до своїх ресурсів. Тому людям, які звикли відкривати вікна взимку, зараз рекомендують цього не робити.

Як повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов у ефірі Національного телемарафону, опалювальний сезон 2022-2023 в Україні розпочнеться 15 жовтня. Змінити цю дату можливо буде лише якщо осінь буде теплою.

Зазначається, що розпочати опалювальний сезон вчасно встигають у регіонах, які не постраждали від війни. У місцях, де зафіксовано найбільше руйнувань зараз прозпочато роботи з відновлення об’єктів теплокомуненерго та центрального теплопостачання.

Однак громадянам не варто переживати, що щось піде не так і опалювальний сезон не розпочнеться. Міністр енергетики України Герман Галущенко раніше говорив, що у Кабміні готують основний та запасний плани до проходження опалювального сезону на тлі розв’язаної Росією війни. Передбачено, зокрема, підготовку до можливого заміщення певних ресурсів іншими, якщо через військові дії не буде можливості їх постачати. Також Уряд закупляє мобільні котельні, які можна буде встановлювати у випадку НП.

Рішення про початок та закінчення опалювального сезону приймається згідно з затвердженими Кабміном правилами з урахуванням кліматичних умов. Так опалювальний період починається, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить 8 градусів і нижче. А закінчується сезон весною, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує 8 градусів.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: