НОВИНИ

Стало відомо, кого з українців змусять повернути субсидії державі

26.12.2022 18:15
20180928162322

Українців можуть змусити повернути частину сплачених субсидій державі, якщо вони порушили встановлені законодавством умови нарахування допомоги на оплату комунальних послуг. Як відомо, усіх субсидіантів зараз ретельно перевіряють. Про це повідомляє biz.today.ua, пише agronews.ua.

Відповідно до Постанови Кабміну, субсидію можуть забрати, якщо:

  • громадяни приховали свої справжні доходи та продовжували отримувати допомогу від держави, яка їм за законом не належить.
  • громадяни не сплачували у повному обсязі комуналку в період понад 3 місяці і мають борги.

Зокрема, субсидії можна позбутися, якщо борг за комуналку становить понад 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це 340 тисяч гривень.

Якщо порушник відмовиться повертати гроші за виплачені йому раніше незаконні субсидії, то орган, який призначив виплати, може звернутися до суду з позовом щодо примусового стягнення коштів із субсидіанта.

Оформити субсидію українці можуть як онлайн, так і особисто, завітавши до територіального відділення Пенсійного фонду за місцем реєстрації. На сьогоднішній день зручніше подати заяву онлайн, тому що через відключення електрики відділення ПФУ часто не працюють.

Подати заяву на субсидію онлайн можна за допомогою порталу Дія та веб-портал Пенсійного фонду.

Для початку зареєструйтесь або авторизуйтесь на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису або BankID. Виберіть у меню “Послуги” розділ “Пенсії, пільги та допомогу” – “Заява на субсидію”. Потім заповніть дані та перевірте їхню коректність. Чекайте на відповідь щодо схвалення заявки, якщо вам за законом покладена субсидія.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: